Ga terug
klein

Hoe watermeloensap maken?

Watermeloensap maken is verrassend eenvoudig. Je hebt er maar een paar ingrediënten en wat basisbenodigdheden voor nodig. Het begint allemaal met het kiezen van een rijpe watermeloen. Een goede watermeloen herken je aan een doffe schil en een gele plek aan de onderkant – dit is het deel dat op de grond heeft gelegen terwijl de meloen rijpte in de zon. Een rijpe watermeloen klinkt ook hol als je erop klopt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 2 Flessen
calorieën 30 kcal

Benodigdheden

  • Een scherp mes
  • Een grote snijplank
  • Een blender of keukenmachine
  • Een fijne zeef of kaasdoek
  • Een grote kom
  • Een lepel
  • Twee schone flessen van één liter
  • Een trechter (handig om het sap in de fles te gieten)

Ingrediënten
  

  • Eén middelgrote watermeloen ongeveer 3 tot 4 kilogram
  • Sap van één citroen of limoen optioneel, voor extra frisheid
  • Twee eetlepels honing of agavesiroop optioneel, voor wie het wat zoeter wil
  • Een handvol verse muntblaadjes optioneel, voor een frisse smaak

Instructies
 

1. Snijden en voorbereiden

  • Snij de watermeloen doormidden en vervolgens in kwarten. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en verwijder de eventuele pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken zodat het makkelijker te blenden is.

2. Blenden

  • Doe de watermeloenstukjes in de blender of keukenmachine. Blend het vruchtvlees op hoge snelheid totdat het volledig vloeibaar is. Dit duurt meestal ongeveer één tot twee minuten.

3. Zeef het sap

  • Plaats een fijne zeef boven een grote kom en giet het gepureerde watermeloenmengsel erdoor. Druk met de achterkant van een lepel het sap door de zeef, zodat je zoveel mogelijk vocht uit het vruchtvlees haalt. Gooi de overgebleven pulp weg of gebruik het in een smoothie.

4. Breng het sap op smaak

  • Voeg nu, als je dat wilt, het sap van een citroen of limoen toe voor een frisse smaak. Wil je het wat zoeter? Roer dan twee eetlepels honing of agavesiroop door het sap totdat het volledig is opgelost. Voor een extra verfrissend tintje kun je ook een paar muntblaadjes fijnsnijden en toevoegen.

5. Schenken en koelen

  • Gebruik een trechter om het watermeloensap netjes in schone flessen te gieten. Sluit de flessen goed af en zet ze minimaal twee uur in de koelkast om het sap goed koud te laten worden.

6. Serveer en geniet

  • Schud de fles even voor gebruik, want het natuurlijke sap kan zich een beetje scheiden. Serveer het watermeloensap met een paar ijsblokjes en eventueel een schijfje limoen of wat verse munt.
Trefwoord Watermeloensap maken