Hoe watermeloen inmaken?
Watermeloen inmaken verlengt de houdbaarheid van deze zomerse vrucht en voegt een opvallende twist toe aan de smaak. Door stukken watermeloen te combineren met een mengsel van azijn, suiker en eventuele specerijen, ontstaat een zoetzure en licht kruidige variatie die heerlijk is als bijgerecht of in salades, en zorgt voor een verrassend accent in diverse gerechten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Fruit
Keuken Internationaal
Porties 4 Inmaakpotten
calorieën 30 kcal
- 1 kilogram watermeloen geschild en in blokjes gesneden
- 500 gram watermeloenschil optioneel, zonder groene buitenkant en in reepjes gesneden
- 500 milliliter water
- 300 milliliter natuurazijn
- 250 gram suiker
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 kaneelstokjes
- 4 kruidnagels
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 citroen sap en rasp
1. Watermeloen voorbereiden
2. De inmaakvloeistof maken
Doe het water, de azijn, de suiker, het zout, het mosterdzaad, de peperkorrels, de kaneelstokjes, de kruidnagels en het gemberpoeder in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en roer goed door.
3. Watermeloen en schil koken
5. Potten afsluiten en laten afkoelen
Trefwoord Watermeloen inmaken