Hoe vermicellisoep invriezen?
Vermicellisoep invriezen begint altijd met afkoelen. Doe je dat niet, bestaat er kans op vriesbrand. Daarmee zal de soep niet meer te genieten zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Gang Soep
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 70 kcal
Stevige diepvriesbakjes met goed sluitende deksel of diepvrieszakken
Labeltjes of een watervaste stift
Lepel of soeplepel
Optioneel: zeef als je de vermicelli wilt scheiden van de bouillon
Koele plek of koude gootsteen met water om de soep sneller af te koelen
- Gekookte vermicellisoep met of zonder vlees of groenten
- Eventueel extra vermicelli om later toe te voegen bij het opwarmen
Zet de pan soep na het koken op een koele plek, bijvoorbeeld op het aanrecht met de deksel er half op. Laat het niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan, want dan kunnen bacteriën zich gaan vermenigvuldigen, en kan de soep zuur worden. Wil je het sneller laten afkoelen? Zet de pan in een gootsteen met koud water, of schep de soep over in platte schalen zodat het sneller afkoelt.
Als de soep is afgekoeld, heb je twee keuzes. Of je vriest de soep in met de vermicelli erin, of je haalt de vermicelli eruit en vriest alleen de bouillon en groenten in. De tweede optie is vaak beter voor de textuur. Vermicelli die al gekookt is, wordt in de vriezer vaak zompig en breekbaar. Als je alleen de bouillon en groenten invriest, kun je later wat verse vermicelli toevoegen bij het opwarmen. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om alles tegelijk in te vriezen. Zorg dan wel dat de vermicelli niet té gaar gekookt is voordat je gaat invriezen.
Gebruik stevige diepvriesbakjes of diepvrieszakken. Laat altijd een beetje ruimte bovenin vrij, want vloeistoffen zetten uit als ze bevriezen. Label elk bakje met de datum en inhoud, zodat je later precies weet wat je hebt. Zet de bakjes daarna direct in de vriezer, bij voorkeur op een plek waar ze snel bevriezen. Hoe sneller iets bevriest, hoe beter de smaak en structuur bewaard blijven.
Trefwoord Vermicellisoep invriezen