Hoe varkenshaas invriezen?
Voordat we aan varkenshaas invriezen beginnen, is het belangrijk om te begrijpen hoe je varkenshaas op de juiste manier kunt invriezen. Dit zorgt ervoor dat het vlees zijn kwaliteit behoudt en veilig is om later te gebruiken. Volg onderstaande stappen zorgvuldig.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 0 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 143.4 kcal
Scherp keukenmes
Vershoudfolie of bakpapier
Diepvrieszakken of luchtdichte bewaardozen
Permanent marker voor labelen
- Vers varkenshaas het liefst van goede kwaliteit
2. Portioneren
Snij de varkenshaas, indien nodig, in porties van de gewenste grootte. Voor een eenpersoonsportie kun je een stukje van ongeveer 150 tot 200 gram nemen. Wil je de hele varkenshaas invriezen? Dat kan natuurlijk ook.
4. Verpakken en labelen
Plaats de ingepakte varkenshaas in een diepvrieszak of luchtdichte bewaardoos. Druk de lucht zoveel mogelijk uit de zak voordat je hem sluit.
Gebruik de marker om op de verpakking de inhoud en de datum te schrijven. Bijvoorbeeld: “Varkenshaas, 6 november 2024.”
Trefwoord Varkenshaas invriezen