Ga terug
klein

Hoe speculaaskruiden maken?

Speculaaskruiden maken is het combineren van verschillende warme specerijen, zoals kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, kardemom en witte peper, om een aromatisch mengsel te creëren. Dit mengsel vormt de basis voor traditionele Nederlandse en Belgische lekkernijen, zoals speculaas, kruidnoten en andere winterse baksels.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 342 kcal

Benodigdheden

  • Een kleine kom om te mengen
  • Een luchtdicht afsluitbare pot om de kruidenmix in te bewaren
  • Een theelepel en eetlepel voor het afmeten
  • Optioneel: een vijzel voor het fijnmalen van hele kruiden

Ingredients
  

  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 1 halve theelepel gemalen anijszaad
  • 1 kwart theelepel gemalen foelie

Instructions
 

  • Een kleine kom om te mengen
  • Een luchtdicht afsluitbare pot om de kruidenmix in te bewaren
  • Een theelepel en eetlepel voor het afmeten
  • Optioneel: een vijzel voor het fijnmalen van hele kruiden
Trefwoord Speculaaskruiden maken