Hoe sinaasappelschil konfijten?
Sinaasappelschil konfijten is een proces waarbij de schillen langzaam worden gekookt in een suikerstroop, waardoor ze hun bitterheid verliezen en veranderen in een zoete, zachte traktatie. Deze gekonfijte schillen kunnen worden gebruikt als ingrediënt in gebak, desserts of als decoratie, en zijn ook heerlijk om zo te eten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 5 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 25 minuten min
Gang Konfijten
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 284 kcal
Een scherp mes
Een grote pan
Een schuimspaan
Een rooster of bakpapier
- Schillen van vier biologische sinaasappels
- 300 gram Kristalsuiker
- 250 milliliter Water
1. Voorbereiding van de schillen
Begin met het goed wassen van de sinaasappels, vooral als je niet-biologische sinaasappels gebruikt. Snij de schillen in lange, smalle reepjes. Zorg ervoor dat je een beetje van het witte gedeelte van de schil laat zitten, maar niet te veel, omdat dit de bittere smaak kan versterken.
2. Blancheren van de schillen
Trefwoord Sinaasappelschil konfijten