Hoe shoarmakruiden maken?
Shoarmakruiden maken draait om het combineren van verschillende specerijen om de karakteristieke smaak van deze populaire kruidenmix te creëren. Door ingrediënten zoals komijn, koriander, paprikapoeder, knoflookpoeder en een vleugje kaneel te mengen, ontstaat een aromatische mix die perfect is voor het op smaak brengen van vlees, groenten of vegetarische alternatieven.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Turks
Porties 1 Portie
calorieën 358 kcal
Een kleine kom voor het mengen van de kruiden
Een luchtdicht kruidenpotje of glazen pot om de mix te bewaren
Een theelepel en eetlepel voor het afmeten van de kruiden
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel korianderpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 halve theelepel kaneelpoeder
- 1 halve theelepel gemalen piment
- 1 halve theelepel cayennepeper optioneel voor extra pit
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 0,5 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout optioneel
Trefwoord Shoarmakruiden maken