Hoe pizza kruiden maken?
Zelf pizza kruiden maken is eigenlijk een fluitje van een cent. Je hebt er geen ingewikkelde keukenmachines voor nodig, enkel een mengkom en wat lepels. Het leuke is dat je met een basisrecept al een heerlijke kruidenmix hebt, maar je kunt het daarna zo gek maken als je zelf wilt. Een beetje pittig? Meer Italiaanse kruiden? Het kan allemaal. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je zelf pizza kruiden kunt maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 271 kcal
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gedroogde marjolein
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn fijngehakt
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel chilivlokken optioneel, voor wat pit
2. Kruidenmix maken
Doe alle gedroogde kruiden, het uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en eventueel de chilivlokken in de mengkom. Neem even de tijd om het goed door te scheppen met een lepel. Als je wilt, kun je het mengsel ook kort met je handen mengen. Dat geeft soms nog net iets meer aroma doordat je de kruiden licht kneust.
Proef een klein beetje van de kruiden. Dat klinkt misschien raar, maar door even te ruiken en een korreltje op je tong te leggen, weet je of het naar jouw smaak is. Wil je het pittiger? Doe er dan gerust wat extra chilivlokken bij. Mag het iets zouter? Voeg dan nog een snufje zeezout toe.
Schep de mix daarna over in een schoon en droog kruidenpotje. Druk het niet te hard aan, laat de kruiden luchtig zodat ze hun aroma goed behouden.
Sluit het potje goed af en plak er eventueel een label op met de datum en de naam ‘Pizza kruiden’. Zo weet je precies wat het is en hoelang je het nog kunt gebruiken.
Trefwoord Pizza kruiden maken