Hoe perziksap maken?
Perziksap maken begint met rijpe perziken, die worden gepureerd of geperst om hun zoete, sappige smaak te behouden. Door het sap te zeven en eventueel licht te verdunnen met water of citroensap, ontstaat een verfrissende drank die puur kan worden gedronken of gebruikt als basis voor cocktails en smoothies.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Flessen
calorieën 46 kcal
- 1,5 kilo verse rijpe perziken
- 500 milliliter water
- 250 gram kristalsuiker optioneel, afhankelijk van de zoetheid van de perziken
- Sap van één citroen
1. Voorbereiding van de perziken
Was de perziken grondig onder koud water om vuil en eventuele resten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. De schil kun je laten zitten, want die geeft extra smaak en kleur aan het sap.
2. Koken van de perziken
Doe de perzikstukken samen met het water en de kristalsuiker in een grote pan. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Roer af en toe door zodat de suiker goed oplost en de perziken gelijkmatig zacht worden. Laat het mengsel ongeveer vijftien tot twintig minuten zachtjes koken, totdat de perziken volledig zacht zijn.
4. Toevoegen van citroensap
Trefwoord Perziksap maken