Hoe lamskruiden maken?
Lamskruiden maken begint met een mix van specerijen die het vlees verrijken met een kruidige en aromatische toets. Rozemarijn, tijm, knoflook, paprikapoeder en een vleugje komijn worden vaak samengebracht, gevolgd door zout en peper om de smaken te verdiepen. Deze samenstelling benadrukt de karakteristieke eigenschappen van lamsvlees en voegt een extra laag smaak toe, zowel bij grillen als bij langzame bereiding in een stoofgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 18 kcal
Een vijzel of een kleine keukenmachine
Een luchtdicht afsluitbaar potje of kruidenstrooier
Een eetlepel en theelepel voor het afmeten
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel paprikapoeder bij voorkeur gerookt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel grof zeezout
- 0,5 theelepel cayennepeper optioneel voor wat pit
- 1 theelepel citroenrasp fijn geraspt, voor een frisse toets
1. Voorbereiding van de kruiden
2. Het mengen van de kruiden
4. Bewaren van de kruidenmix
Trefwoord Lamskruiden maken