Ga terug
klein

Hoe lamskruiden maken?

Lamskruiden maken begint met een mix van specerijen die het vlees verrijken met een kruidige en aromatische toets. Rozemarijn, tijm, knoflook, paprikapoeder en een vleugje komijn worden vaak samengebracht, gevolgd door zout en peper om de smaken te verdiepen. Deze samenstelling benadrukt de karakteristieke eigenschappen van lamsvlees en voegt een extra laag smaak toe, zowel bij grillen als bij langzame bereiding in een stoofgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 18 kcal

Benodigdheden

  • Een vijzel of een kleine keukenmachine
  • Een luchtdicht afsluitbaar potje of kruidenstrooier
  • Een eetlepel en theelepel voor het afmeten

Ingrediënten
  

  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder bij voorkeur gerookt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 0,5 theelepel cayennepeper optioneel voor wat pit
  • 1 theelepel citroenrasp fijn geraspt, voor een frisse toets

Bereiding
 

1. Voorbereiding van de kruiden

  • Zorg ervoor dat alle gedroogde kruiden en specerijen die je gebruikt fijn genoeg zijn om zich goed met elkaar te mengen. Als je bijvoorbeeld grof zeezout of hele korianderzaden gebruikt, kun je deze eerst malen in een vijzel of een keukenmachine.

2. Het mengen van de kruiden

  • Neem een kleine kom en doe alle ingrediënten hierin. Gebruik een lepel om ze goed door elkaar te mengen. Wil je een nog fijner mengsel? Maal dan alles kort in een keukenmachine of vijzel, zodat de smaken nog beter samenkomen.

3. Proeven en aanpassen

  • Wil je de mix aanpassen aan jouw smaak? Dit is hét moment om dat te doen. Wil je een wat intensere kruidigheid? Voeg dan iets meer tijm of rozemarijn toe. Wil je een warmere smaak? Een extra snufje komijn of koriander kan wonderen doen. Maak de kruidenmix zo persoonlijk als je wilt.

4. Bewaren van de kruidenmix

  • Zodra je tevreden bent met de smaak, schep je de kruidenmix in een luchtdicht afsluitbaar potje of kruidenstrooier. Schrijf de datum erop, zodat je weet hoe lang het houdbaar is.
Trefwoord Lamskruiden maken