Ga terug
klein

Hoe koriander invriezen?

Koriander invriezen is eenvoudig en je hebt er niet veel voor nodig. Het is vooral belangrijk dat je de koriander goed wast en droogt voordat je hem invriest. Restvocht kan ervoor zorgen dat de blaadjes aan elkaar vastvriezen en slap worden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Vriestijd 1 dag
Gang Kruiden
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 37 kcal

Benodigdheden

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Diepvrieszakjes of ijsblokjesvormpjes
  • Keukenpapier of theedoek

Ingredients
  

  • Verse koriander hoeveelheid naar wens
  • Water of olie optioneel, voor ijsblokjesmethode

Instructions
 

1. Koriander schoonmaken en voorbereiden

  • Was de koriander goed onder koud water om vuil en zand te verwijderen. Laat de koriander vervolgens goed uitlekken in een vergiet of dep hem voorzichtig droog met een schone theedoek. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk water achterblijft.
  • Snij de dikkere stelen weg als je alleen de blaadjes wilt invriezen. Wil je ook de stelen gebruiken, hak ze dan fijn. Je kunt de koriander los invriezen of in ijsblokjesvormpjes doen.

2. Invriezen

    Invriezen in een zakje

    • Doe de ongesneden koriander in een diepvrieszakje en druk zoveel mogelijk lucht eruit voordat je het zakje sluit. Leg het plat in de vriezer, zodat het niet in een klont bevriest. Wanneer je de koriander nodig hebt, kun je simpelweg een stukje afbreken zonder het eerst te hoeven snijden.

    Invriezen in ijsblokjesvormpjes

    • Hak de koriander fijn en verdeel hem over ijsblokjesvormpjes. Giet er een klein beetje water of olie overheen, zodat de koriander bij het invriezen in vorm blijft. Eenmaal bevroren kun je de blokjes uit de vorm halen en in een diepvrieszakje bewaren. Zo heb je altijd een handige portie koriander bij de hand voor soepen, sauzen of curry’s.
    Trefwoord Koriander invriezen