Ga terug
klein

Hoe köfte kruiden maken?

Köfte kruiden maken draait om het samenstellen van een geurige mix die de smaak van gehakt verrijkt. Door specerijen zoals komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel en knoflookpoeder te combineren, ontstaat een kruidige basis die köfte zijn kenmerkende aroma en diepe smaak geeft. Deze specerijenmix kan naar smaak worden aangepast en is essentieel voor de authentieke bereiding van deze populaire Midden-Oosterse en Turkse gehaktballetjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Turks
Porties 1 Portie
calorieën 35 kcal

Benodigdheden

  • Een kleine kom
  • Een theelepel
  • Een luchtdicht potje of kruidenstrooier

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder zoet of pittig, naar smaak
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zwarte peper versgemalen voor de beste smaak
  • 1 halve theelepel cayennepeper optioneel, voor wat extra pit
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel zout

Bereiding
 

1. Meng alle kruiden

  • Neem een kleine kom en voeg alle kruiden toe: komijn, paprikapoeder, koriander, kaneel, zwarte peper, cayennepeper (indien gewenst), oregano, munt, knoflookpoeder, uienpoeder en zout. Gebruik een theelepel om alles goed door elkaar te mengen.

2. Proef en pas aan

  • Wil je de kruidenmix wat milder? Gebruik dan minder cayennepeper of laat het helemaal weg. Voor een diepere, warmere smaak kun je juist extra kaneel of komijn toevoegen. Experimenteer gerust en pas de mix aan naar jouw persoonlijke voorkeur.

3. Bewaar de kruiden

  • Giet de kruidenmix in een luchtdicht potje of een kruidenstrooier. Zorg ervoor dat het potje droog en goed afgesloten is, zodat de kruiden hun smaak behouden.
Trefwoord Köfte kruiden maken