Hoe köfte kruiden maken?
Köfte kruiden maken draait om het samenstellen van een geurige mix die de smaak van gehakt verrijkt. Door specerijen zoals komijn, koriander, paprikapoeder, kaneel en knoflookpoeder te combineren, ontstaat een kruidige basis die köfte zijn kenmerkende aroma en diepe smaak geeft. Deze specerijenmix kan naar smaak worden aangepast en is essentieel voor de authentieke bereiding van deze populaire Midden-Oosterse en Turkse gehaktballetjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Turks
Porties 1 Portie
calorieën 35 kcal
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder zoet of pittig, naar smaak
- 1 theelepel gemalen koriander
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel zwarte peper versgemalen voor de beste smaak
- 1 halve theelepel cayennepeper optioneel, voor wat extra pit
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde munt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel zout
1. Meng alle kruiden
Neem een kleine kom en voeg alle kruiden toe: komijn, paprikapoeder, koriander, kaneel, zwarte peper, cayennepeper (indien gewenst), oregano, munt, knoflookpoeder, uienpoeder en zout. Gebruik een theelepel om alles goed door elkaar te mengen.
Trefwoord Köfte kruiden maken