Hoe granaatappelsap maken?
Granaatappelsap maken is heerlijk, gezond en eenvoudig zelf te maken. Met dit recept leer je hoe je vers sap kunt bereiden dat rijk is aan smaak en voedingsstoffen.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 0 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Flessen van 1.5 liter
calorieën 54.5 kcal
Een scherp mes
Een grote kom
Een sapcentrifuge, blender of handmatige ontsapper
Een fijne zeef of kaasdoek
Een grote pan
Twee glazen flessen van anderhalve liter (steriel)
Een trechter
- Twaalf grote granaatappels
- Twee liter water
- Twee eetlepels citroensap optioneel, voor extra frisheid
- Suiker of honing naar smaak optioneel
1. Voorbereiding
Begin met het grondig wassen van de granaatappels. Dit verwijdert vuil en mogelijke resten van pesticiden. Snijd vervolgens de kroon (het bovenste deel) van de vrucht af. Maak ondiepe inkepingen langs de zijkanten van de schil en breek de vrucht voorzichtig open. Haal de rode pitjes, ook wel arils genoemd, uit de vrucht. Zorg dat je geen witte vliesjes meeneemt, want die kunnen bitter smaken.
2. Sap maken
Doe de granaatappelpitjes in een blender of sapcentrifuge. Als je een blender gebruikt, voeg dan een klein beetje water toe om het blenden makkelijker te maken. Blend de pitjes kort op hoge snelheid tot een pulp. Giet de pulp vervolgens door een fijne zeef of kaasdoek boven een grote kom. Druk met de achterkant van een lepel het sap eruit en gooi de overgebleven pulp weg. Herhaal dit totdat alle pitjes zijn verwerkt.
3. Verfijnen
Giet het gezeefde sap in een grote pan en voeg twee liter water toe. Verwarm het sap op een laag vuur, maar laat het niet koken. Proef het sap en voeg, indien gewenst, citroensap toe voor extra frisheid. Als je het sap iets zoeter wilt maken, kun je suiker of honing toevoegen. Roer goed door totdat alles is opgelost.
Trefwoord Granaatappelsap maken