Hoe gember konfijten
Zelf gember konfijten is niet moeilijk, maar het vergt wel wat aandacht en tijd. Hieronder vind je een overzicht van de ingrediënten, benodigdheden en de stappen die je moet volgen.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Konfijten
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 290 kcal
- 250 gram verse gember
- 500 gram kristalsuiker
- 500 milliliter water
- Eventueel extra suiker om de gember mee te bestrooien
1. Voorbereiden van de gember
2. Koken van de gember
Doe de gember in een steelpan en voeg genoeg water toe zodat de stukjes volledig onder staan. Breng het water aan de kook en laat de gember ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Dit helpt om de scherpte van de gember iets te verzachten. Giet daarna de gember af, maar vang het kookwater op als je wilt (het is heerlijk als thee).
Trefwoord Gember konfijten