Ga terug
klein

Hoe gazpacho invriezen?

Gazpacho invriezen is een handige manier om deze soep langer te bewaren. Omdat gazpacho geen zuivelproducten bevat, leent deze zich uitstekend voor invriezen. Volg de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat de soep na ontdooien nog steeds even heerlijk smaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Gang Soep
Keuken Spaans
Porties 1 Portie
calorieën 18.9 kcal

Benodigdheden

  • Diepvrieszakjes voor soep, of diepvriesbakjes

Ingrediënten
  

  • Gazpacho restje of soep voor 4 personen

Bereiding
 

1. Laat de gazpacho volledig afkoelen

  • Nadat je gazpacho hebt gemaakt, is het belangrijk dat de soep volledig is afgekoeld voordat je deze in de vriezer plaatst. Warme soep invriezen kan namelijk leiden tot condensatie, wat weer kan zorgen voor ijskristallen in je soep. Laat de gazpacho minimaal een uur afkoelen in de koelkast.

2. Kies de juiste verpakkingen

  • Gebruik luchtdichte, diepvriesbestendige bakjes of stevige diepvrieszakken voor het invriezen van de gazpacho. Zorg dat je bakjes of zakken niet te groot zijn, zodat je de soep per portie kunt invriezen. Zo hoef je niet steeds alles in één keer te ontdooien.

3. Vul de verpakkingen

  • Giet de afgekoelde gazpacho in de diepvriesbakjes of diepvrieszakken. Laat een beetje ruimte over aan de bovenkant, want de soep zal iets uitzetten tijdens het invriezen. Zorg ervoor dat je de zakken of bakjes goed afsluit om vriesbrand te voorkomen.

4. Label en datum de verpakkingen

  • Plak een label op elk bakje of zakje met de inhoud en de datum van invriezen. Gazpacho blijft tot ongeveer drie maanden goed in de vriezer, dus het is handig om bij te houden hoelang de soep al bevroren is.

5. Bewaren in de vriezer

  • Plaats de verpakkingen netjes in de vriezer, bij voorkeur in een gedeelte waar de temperatuur constant is. Gazpacho kan drie maanden goed blijven in de vriezer.
Trefwoord Gazpacho invriezen