Hoe feta invriezen?
Feta invriezen is eenvoudig, maar het is belangrijk om het goed aan te pakken. Er zijn twee manieren om feta in te vriezen: in blokken of verkruimeld. Welke methode je kiest, hangt af van hoe je de kaas later wilt gebruiken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Vriestijd 1 dag d
Porties 1 Portie
calorieën 275 kcal
Marker om de datum te noteren
Diepvrieszakjes of luchtdichte bakjes
Vershoudfolie of bakpapier
- 1 blok feta ongeveer 200 gram
Feta in blokken invriezen
Haal de feta uit de verpakking en laat overtollig vocht uitlekken.
Snij de feta in porties die je in één keer kunt gebruiken.
Wikkel elk blokje goed in vershoudfolie of bakpapier en doe het daarna in een diepvrieszakje of een luchtdicht bakje. Dit voorkomt vriesbrand en uitdroging.
Zet de datum op de verpakking en leg de feta in de vriezer.
Verkruimelde feta invriezen
Verkruimel de feta in kleine stukjes en verdeel het in porties.
Doe de verkruimelde feta in een diepvrieszakje en druk de lucht eruit voordat je het afsluit.
Een alternatief is om de kaas in kleine bakjes te doen, zodat je steeds een beetje kunt pakken.
Label het zakje of bakje met de datum en leg het in de vriezer.
Bij beide methodes is het belangrijk om de feta goed in te pakken, zodat hij geen smaak of geur van andere producten in de vriezer opneemt.