Ga terug
klein

Hoe ei kruiden maken?

Ei kruiden maken betekent het samenstellen van een kruidenmengsel dat de smaak van eieren versterkt en aanvult. Door ingrediënten zoals zout, peper, bieslook, paprikapoeder of dille te combineren, ontstaat een mengsel dat perfect past bij roerei, gekookte eieren of omeletten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kruidenmix
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 64 kcal

Benodigdheden

  • Een kleine kom
  • Een theelepel
  • Een luchtdicht potje om de kruidenmix in te bewaren
  • Eventueel een klein zeefje om klontjes te voorkomen

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma voor een mooie gele kleur en lichte kruidigheid
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde bieslook
  • 1 halve theelepel witte peper
  • 1 halve theelepel zwarte peper
  • Optioneel: een snufje chilipoeder voor wat pit

Instructies
 

1. Mengen van de kruiden

  • Neem een kleine kom en voeg hier alle droge kruiden en specerijen in. Gebruik een theelepel om alles goed door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat de kleur gelijkmatig verdeeld is en dat er geen klontjes in zitten.

2. Fijn zeven (optioneel)

  • Wil je een extra fijne kruidenmix? Dan kun je de mix door een klein zeefje halen. Dit helpt vooral als je poeders gebruikt die snel klonteren, zoals knoflookpoeder of uienpoeder.

3. Bewaren in een luchtdicht potje

  • Doe de kruidenmix in een goed afsluitbaar potje, bijvoorbeeld een klein glazen potje of een kruidenstrooier. Dit houdt de kruiden langer vers en voorkomt dat ze vocht opnemen.

Gebruik en dosering

  • Strooi een klein beetje over je gekookte of gebakken ei en proef of de smaak naar wens is. Begin met een snufje en voeg meer toe als dat nodig is. De kruidenmix is krachtig, dus een beetje gaat al een lange weg.
Trefwoord Ei kruiden maken