Hoe druiven inmaken?
Druiven inmaken is een proces waarbij verse druiven worden geconserveerd in een zoete of hartige inmaakvloeistof, zoals suikersiroop of azijn met kruiden. Hierdoor blijven de druiven langer houdbaar en krijgen ze een intense smaak die perfect is als bijgerecht, in desserts of als smaakmaker bij kaas en vleesgerechten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 11 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 31 minuten min
Porties 4 Inmaakpotten
calorieën 76 kcal
- 2 kilogram druiven bij voorkeur pitloos, zoals witte of blauwe druiven
- 1 liter water
- 500 gram kristalsuiker
- 250 milliliter witte wijnazijn
- 4 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- 2 theelepels citroenzuur optioneel, voor extra houdbaarheid
1. Bereid de druiven voor
3. Blancheer de druiven
Vul een grote kom met ijswater en breng in een andere pan water aan de kook. Blancheer de druiven kort, ongeveer 30 seconden, en dompel ze daarna direct onder in het ijswater. Dit helpt om de textuur en kleur van de druiven te behouden.
Trefwoord Druiven inmaken