Ga terug
klein

Hoe dille drogen

Dille drogen kan op meerdere manieren, afhankelijk van hoeveel tijd en ruimte je hebt. Hieronder worden drie methoden uitgelegd: drogen aan de lucht, in de oven en met een voedseldroger.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang Kruiden
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 3 kcal

Benodigdheden

  • Scherp mes of keukenschaar
  • Keukentouw of elastiek (bij drogen aan de lucht)
  • Bakplaat en bakpapier (bij drogen in de oven)
  • Voedseldroger (optioneel)
  • Luchtdicht afsluitbare pot of blikje

Ingrediënten
  

  • Verse dille hoeveelheid naar wens

Instructies
 

1. Dille voorbereiden

  • Knip de verse dille met een schone schaar of mes. Spoel de takjes af onder koud water en schud het overtollige water eraf. Laat de dille goed drogen op een schone theedoek of dep zachtjes droog met keukenpapier.

2. Kies je droogmethode

    Aan de lucht:

    • Bind de dille in kleine bosjes en hang ze ondersteboven op een droge, donkere plek. Laat ze één tot twee weken hangen.

    In de oven

    • Verspreid de dille op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog in de oven op vijftig tot zeventig graden Celsius gedurende één tot twee uur met de ovendeur op een kier.

    Met een voedseldroger

    • Spreid de dille op de roosters en droog op veertig tot vijftig graden Celsius gedurende vier tot zes uur.

    3. Dille controleren en bewaren

    • Controleer of de dille goed droog is door een paar blaadjes tussen je vingers te wrijven. Ze moeten makkelijk verkruimelen. Rits de gedroogde blaadjes van de stelen en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten potje op een donkere, droge plek.
    Trefwoord Dille drogen