Ga terug
klein

Hoe dadelpasta maken?

Dadelpasta maken is het proces waarbij zachte dadels worden gepureerd tot een gladde, zoete pasta die gebruikt kan worden als natuurlijke zoetstof. Door de dadels te weken in water en vervolgens te blenden, ontstaat een veelzijdig ingrediënt dat perfect is voor desserts, bakrecepten of als smeersel.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Weken 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt
Keuken Marokkaans
Porties 4 jampotten
calorieën 284 kcal

Benodigdheden

  • Blender of keukenmachine
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Grote kom
  • Luchtdichte jampotten

Ingredients
  

  • 500 gram Medjooldadels ontpit
  • 600 milliliter warm water
  • 2 theelepels citroensap
  • Een snufje zout

Instructions
 

1. Dadels weken

  • Begin met het weken van de dadels. Doe de ontpitte dadels in een grote kom en giet hier het warme water overheen. Laat ze minstens dertig minuten staan, zodat ze zacht worden. Als je heel droge dadels hebt, laat ze dan een uur weken. Het weken zorgt ervoor dat de dadels makkelijker te blenden zijn en dat de pasta lekker glad wordt.

2. Dadels en water pureren

  • Giet de dadels samen met het weekwater in een blender of keukenmachine. Voeg hier het citroensap en een snufje zout aan toe. Blend het geheel op een hoge snelheid tot je een gladde en romige pasta hebt. Stop af en toe om de zijkanten van de blender of keukenmachine schoon te schrapen, zodat alles goed wordt gemengd.

3. Textuur aanpassen

  • Controleer de textuur van de dadelpasta. Als je merkt dat deze te dik is, kun je een paar eetlepels extra warm water toevoegen. Blend opnieuw tot je tevreden bent met de consistentie. De pasta moet glad en smeerbaar zijn, maar niet te dun.

4. Bewaren

  • Schep de dadelpasta over in schone, luchtdichte jampotten. Zorg ervoor dat je de potten tot de rand vult, zodat er zo min mogelijk lucht in zit. Sluit de potten goed af.
Trefwoord Dadelpasta maken