Hoe courgettejam maken
Courgettejam maken is een verrassende manier om courgettes te verwerken tot een zoete en smeuïge spread. Door de neutrale smaak van courgette te combineren met suiker, citroen en eventueel specerijen of fruit, ontstaat een jam die zowel mild als aromatisch is. Deze jam past goed bij brood, gebak of als bijzondere toevoeging aan kaasplanken.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 50 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Internationaal
Porties 4 Jampotten
calorieën 297 kcal
- 1 kilogram courgettes gewassen en geraspt
- 500 gram kristalsuiker
- 1 grote citroen sap en rasp
- 250 gram appels geschild en in kleine blokjes
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel optioneel
- 1 zakje geleipoeder of 3 eetlepels geleisuiker extra
1. Courgettes voorbereiden
2. Ingrediënten verwarmen
Doe de geraspte courgette, appelstukjes, citroensap en -rasp in een grote pan. Voeg de suiker toe en zet de pan op middelhoog vuur. Roer goed door en laat het mengsel langzaam warm worden. De suiker begint te smelten en trekt het vocht uit de courgette.
4. Binden en op smaak brengen
Trefwoord Courgettejam maken