Hoe brandnetelsap maken?
Zelf brandnetelsap maken begint met het plukken van jonge brandneteltoppen. Je doet dit het liefst in het voorjaar, wanneer de plant nog krachtig groeit en de jonge blaadjes hun hoogste gehalte aan werkzame stoffen bevatten. Gebruik handschoenen, want de brandhaartjes kunnen flink prikken. Pluk alleen op plekken waar geen honden uitgelaten worden en waar geen landbouwgif wordt gebruikt. Spoel de brandnetels daarna grondig af en laat ze uitlekken. Dan begint het echte werk: het bereiden van je eigen brandnetelsap.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Flessen
calorieën 1 kcal
- Ongeveer 300 gram verse jonge brandneteltoppen
- Anderhalve liter water
- Sap van 2 biologische citroenen
- 250 gram kristalsuiker
- Optioneel: een paar takjes munt of citroenmelisse voor een frisse toets
1. Brandnetels verzamelen en voorbereiden
Trefwoord Brandnetelsap maken