Hoe boerenkool sap maken?
Boerenkool sap maken is een eenvoudige manier om de voedingsstoffen van deze groene bladgroente in vloeibare vorm te verwerken. Door verse boerenkool te persen of te blenden met water, appel of citroen, ontstaat een voedzaam sap met een frisse en licht bittere smaak, dat goed samengaat met andere fruit- en groentesappen.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Drankjes
Keuken Nederland
Porties 2 Flessen
calorieën 75 kcal
- 200 gram verse boerenkool zonder harde nerven
- 2 middelgrote appels
- 1 citroen
- 1 stuk verse gember ongeveer 3 centimeter
- 500 milliliter water
- 1 eetlepel honing optioneel
1. Voorbereiding van de ingrediënten
2. Blender of slowjuicer gebruiken
Als je een slowjuicer hebt, doe dan de boerenkool, appel en gember erdoorheen en vang het sap op. Voeg daarna het citroensap toe en roer het goed door. Gebruik je een blender? Doe dan alle ingrediënten samen met het water in de blender en mix op hoge snelheid tot een gladde massa.
3. Sap zeven (indien nodig)
Trefwoord Boerenkool sap maken