Hoe boerenkool kruiden maken?
Hoe boerenkool kruiden maken? Het is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Het gaat vooral om de juiste verhouding van de kruiden. Je hebt waarschijnlijk het meeste al gewoon in je keukenkastje staan. Door de kruiden goed te mengen, en eventueel lichtjes te roosteren, komt het aroma nog meer tot leven. In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf een heerlijke boerenkool kruidenmix maakt, zoals ik hem ook al jaren gebruik in de keuken.
Voorbereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 14 minuten min
Gang Kruidenmix
Keuken Nederland
Porties 1 Portie
calorieën 256 kcal
- 2 eetlepels uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel mosterdzaad fijn gemalen of gekneusd
- 1 eetlepel karwijzaad liefst even roosteren
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel witte peper
- 2 theelepels paprikapoeder mild of gerookt, naar smaak
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel korianderzaad gemalen
- 1 theelepel zeezout of naar smaak
1. De smaak tot leven brengen
Begin met het roosteren van het karwijzaad en het mosterdzaad. Zet een droge koekenpan op een laag vuur en rooster de zaden heel kort, ongeveer 1 tot 2 minuten. Je ruikt vanzelf wanneer de aroma’s vrijkomen. Haal ze daarna meteen uit de pan, anders kunnen ze bitter worden. Laat ze even afkoelen.
3. Mengen
Doe nu alle kruiden, inclusief de gemalen zaden, in een mengkom. Voeg het uienpoeder, knoflookpoeder, nootmuskaat, witte peper, paprikapoeder, gemberpoeder, korianderzaad en zeezout toe. Meng alles rustig maar goed door elkaar met een lepel. Neem hier even de tijd voor, zodat alle kruiden mooi gelijkmatig verdeeld worden.
Trefwoord Boerenkool kruiden maken