Hoe abrikozensap maken?
Abrikozensap maken begint met het kiezen van rijpe, sappige abrikozen die zorgvuldig worden gewassen en ontpit. Door de vruchten te pureren en eventueel te verdunnen met water of een beetje suiker toe te voegen, ontstaat een zacht en fruitig sap dat perfect is om vers te drinken of te gebruiken in cocktails en desserts.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Afkoelen 1 uur uur
Gang Drankjes
Keuken Nederland
Porties 2 Flessen
calorieën 53 kcal
- Twee kilogram verse rijpe abrikozen
- Driehonderd gram kristalsuiker optioneel, afhankelijk van de zoetheid van de abrikozen
- Anderhalve liter water
1. Abrikozen voorbereiden
4. Suiker toevoegen (optioneel)
5. Verhitten en bottelen
Laat het sap vijf minuten zachtjes koken. Vul ondertussen de gesteriliseerde flessen met behulp van een trechter. Zorg dat de flessen tot aan de rand gevuld zijn om contact met lucht te minimaliseren. Sluit de flessen goed af en zet ze ondersteboven om af te koelen. Dit creëert een vacuüm, wat de houdbaarheid verlengt.
Trefwoord Abrikozensap maken