Hoe aardbeienazijn maken?
Hoe aardbeienazijn maken? Door verse aardbeien te combineren met azijn en dit mengsel te laten trekken, ontstaat een azijn met een subtiele fruitsmaak en een mooie roze kleur. Dit proces is eenvoudig en vergt slechts een paar basisingrediënten, waarbij de aardbeien hun aroma en zoetheid afgeven aan de azijn, ideaal voor salades, marinades of dressings.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Laten staan 14 dagen d
Totale tijd 14 dagen d 30 minuten min
Gang Azijn
Keuken Nederland
Porties 2 Flesjes
calorieën 168 kcal
Twee glazen flesjes van tweehonderdvijftig milliliter, met luchtdichte sluiting
Een grote glazen pot met deksel
Scherp mesje en snijplank
Zeef of kaasdoek
Trechter
- Vierhonderd gram verse rijpe aardbeien
- Vijfhonderd milliliter witte wijnazijn je kunt ook appelazijn gebruiken voor een mildere smaak
- Twee eetlepels fijne kristalsuiker optioneel, voor een zoetere smaak
1. Aardbeien voorbereiden
3. Laten trekken
Zet de pot op een koele, donkere plek. Laat het mengsel twee weken trekken, zodat de aardbeiensmaak volledig in de azijn kan trekken. Schud de pot om de paar dagen even zachtjes door, zodat de smaken goed mengen.
Trefwoord Aardbeienazijn maken