Ga terug
klein

Hoe aardbeien sap maken?

Aardbeien sap maken begint met het verwerken van rijpe aardbeien tot een frisse en natuurlijke drank. Door de aardbeien te pureren en eventueel te zeven, ontstaat een helder sap dat puur gedronken kan worden of als basis dient voor smoothies en desserts. Afhankelijk van de voorkeur kan er een beetje suiker of citroensap worden toegevoegd om de smaak in balans te brengen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Flessen
calorieën 24 kcal

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Zeef of kaasdoek
  • Staafmixer of blender
  • Trechter
  • Twee schone glazen flessen (bij voorkeur gesteriliseerd)

Ingrediënten
  

  • 1000 gram verse aardbeien
  • 250 milliliter water
  • 100 gram suiker of naar smaak
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies
 

1. Aardbeien voorbereiden

  • Was de aardbeien goed onder koud stromend water en verwijder de kroontjes. Als de aardbeien erg groot zijn, kun je ze in tweeën snijden. Dit maakt het mixen later makkelijker.

2. Aardbeien pureren

  • Doe de aardbeien in een grote pan samen met het water. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. De aardbeien worden hierdoor zacht en laten hun sap los. Gebruik een staafmixer of blender om het mengsel fijn te pureren tot een gladde massa.

3. Sap zeven

  • Giet het gepureerde mengsel door een fijne zeef of kaasdoek om de pitjes en vezels eruit te halen. Dit geeft een heldere en zachte textuur. Druk met een lepel op de pulp om zoveel mogelijk sap eruit te halen. Als je van een dikkere sap houdt, kun je dit stapje overslaan.

4. Suiker en citroen toevoegen

  • Giet het gezeefde sap terug in de pan en voeg de suiker en het citroensap toe. Roer goed door en breng het langzaam aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes koken zodat de suiker volledig oplost. Proef even en voeg indien nodig extra suiker toe.

5. Sap in flessen doen

  • Haal het sap van het vuur en giet het, terwijl het nog heet is, met een trechter in schone, gesteriliseerde flessen. Draai de doppen goed dicht en laat de flessen afkoelen op kamertemperatuur.
Trefwoord Aardbeien sap maken