Banaan blauwe bessen smoothie maken
Sap & smoothie

Banaan blauwe bessen smoothie maken

Een banaan blauwe bessen smoothie maken is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en makkelijk te maken. Het is een perfecte manier om je dag gezond te beginnen of als tussendoortje energie op te doen. De combinatie van romige banaan en frisse blauwe bessen zorgt voor een natuurlijke zoetheid, waardoor je geen toegevoegde suikers nodig hebt. Bovendien zitten deze vruchten vol met vitamines, mineralen en antioxidanten, wat een goede aanvulling is op een gezond voedingspatroon.

Het maken van een smoothie kost je slechts een paar minuten. Je hebt maar een paar ingrediënten en een blender nodig om een heerlijke en voedzame drank op tafel te zetten. Dit recept is geschikt voor twee personen, dus je kunt iemand anders er ook blij mee maken. Heb je weinig tijd in de ochtend? Je kunt deze smoothie ook van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

klein

Hoe banaan blauwe bessen smoothie maken?

Banaan blauwe bessen smoothie maken begint met het samenvoegen van rijpe bananen en verse blauwe bessen in een blender. Voeg vervolgens een vloeistof naar keuze toe, zoals melk, amandelmelk of yoghurt, om de gewenste consistentie te bereiken. Door alle ingrediënten tot een glad mengsel te pureren, ontstaat een romige en smaakvolle smoothie die rijk is aan vitamines en antioxidanten. Deze combinatie zorgt voor een verfrissend en voedzaam drankje, perfect voor een energiek ontbijt, een gezonde snack of na het sporten. Eventueel kun je extra smaak toevoegen met een beetje honing, vanille-extract of een handje spinazie voor extra voedingsstoffen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Drankjes
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 107 kcal

Benodigdheden

  • Blender
  • Maatbeker
  • Twee glazen
  • Eventueel een mes en snijplank

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram verse of diepvries blauwe bessen
  • 500 milliliter ongezoete amandelmelk of een andere plantaardige melk naar keuze
  • 1 eetlepel honing optioneel
  • 1 Theelepel vanille-extract optioneel

Instructies
 

1. Voorbereiden van de ingrediënten

  • Begin met het schillen van de bananen en snijd ze in grove stukken. Als je verse blauwe bessen gebruikt, spoel deze dan goed af onder koud stromend water. Voor diepvriesbessen is dit niet nodig, maar laat ze een paar minuten buiten de vriezer liggen zodat ze iets zachter worden.

2. Ingrediënten in de blender doen

  • Doe de stukjes banaan samen met de blauwe bessen in de blender. Voeg vervolgens de amandelmelk toe. Als je een zoetere smoothie wilt, kun je nu ook de honing en het vanille-extract toevoegen. Dit is helemaal naar eigen smaak; de smoothie is ook zonder deze extra’s al lekker.

3. Blenden tot een gladde smoothie

  • Zet de blender aan en mix alles op een hoge stand totdat je een gladde smoothie hebt. Dit duurt ongeveer dertig tot zestig seconden, afhankelijk van je blender. Controleer of er geen stukjes fruit meer zichtbaar zijn. Als je de smoothie wat dunner wilt, kun je extra amandelmelk toevoegen en nog even blenden.

4. Serveren

  • Giet de smoothie in twee glazen. Je kunt hem direct opdrinken of nog even in de koelkast zetten als je hem gekoeld wilt drinken. Voor een extra leuk effect kun je wat blauwe bessen of een schijfje banaan gebruiken als garnering.
Trefwoord Banaan blauwe bessen smoothie maken

Hoelang is banaan blauwe bessen smoothie houdbaar?

Een banaan blauwe bessen smoothie is het lekkerst als je hem direct na het maken opdrinkt. Toch kun je hem in de koelkast bewaren als je hem van tevoren wilt bereiden. Giet de smoothie in een goed afgesloten fles of pot en bewaar hem maximaal één dag in de koelkast. Schud hem voor gebruik even goed door, omdat de ingrediënten kunnen gaan scheiden. Voor de beste smaak en textuur is het echter aan te raden de smoothie zo vers mogelijk te drinken.

Vijf variaties en aanpassingen

Extra proteïne

Voeg een schep proteïnepoeder toe voor een smoothie die perfect is na het sporten.

Groene twist

Meng een handje spinazie of boerenkool door de smoothie voor extra vitamines en een mooie groene kleur. Dit verandert de smaak nauwelijks.

Andere melksoorten

In plaats van amandelmelk kun je ook kiezen voor havermelk, kokosmelk of gewone melk.

Crunchy topping

Bestrooi de smoothie met granola, noten of zaden voor een lekkere bite.

IJskoude smoothie

Gebruik bevroren bananen en blauwe bessen voor een extra verfrissende smoothie, vooral lekker op warme dagen.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de juiste manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept