Pizza invriezen
Invriezen

Pizza invriezen

Pizza invriezen is een slimme manier om altijd een snelle en heerlijke maaltijd bij de hand te hebben. Of je nu een zelfgemaakte pizza over hebt of een hele batch van tevoren wilt bereiden, het invriezen van pizza is een praktische oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat de pizza na ontdooien nog net zo lekker smaakt als vers uit de oven? In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je pizza kunt invriezen, zodat je op elk gewenst moment kunt genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Veel mensen denken dat het invriezen van pizza lastig is, maar dat is helemaal niet zo. Het geheim zit in de voorbereiding en de juiste manier van bewaren. Volg onderstaande stappen zorgvuldig, en je zult merken dat jouw ingevroren pizza net zo smaakvol en knapperig blijft als op de dag dat je hem maakte.

Hoe pizza invriezen?

Zelf pizza invriezen is makkelijk als je de juiste stappen volgt. Hier is een handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je dit aanpakt:
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 266 kcal

Benodigdheden

  • Kom om het deeg te kneden
  • Bakplaat of pizzasteen
  • Bakpapier
  • Plasticfolie
  • Hersluitbare diepvrieszakken of aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem voor de pizzabodem
  • 150 milliliter water
  • 5 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 milliliter tomatensaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • Toppings naar keuze bijvoorbeeld 100 gram plakjes salami, champignons of paprika

Instructies
 

1.Bereid de pizza voor

  • Maak de pizza zoals je gewend bent. Gebruik een verse pizzabodem en voeg je favoriete toppings toe. Bak de pizza halfgaar in een voorverwarmde oven. Dit betekent dat de kaas gesmolten is en de korst begint te kleuren, maar nog niet helemaal bruin is. Door de pizza halfgaar in te vriezen, voorkom je dat deze na het ontdooien en afbakken te droog wordt. Laat de pizza volledig afkoelen voordat je verdergaat.

2. Verpak de pizza zorgvuldig

  • Verpak de afgekoelde pizza goed om vriesbrand te voorkomen. Gebruik plasticfolie en wikkel de pizza strak in. Doe dit eventueel in meerdere lagen voor extra bescherming. Daarna kun je de verpakte pizza in een hersluitbare diepvrieszak doen of in aluminiumfolie wikkelen. Noteer de datum van invriezen op de verpakking, zodat je altijd weet hoe lang de pizza in de vriezer ligt.

3. Bewaren in de vriezer

  • Leg de verpakte pizza plat in de vriezer. Als je meerdere pizza’s invriest, kun je ze stapelen, maar leg er dan een vel bakpapier tussen om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen.
Trefwoord Pizza invriezen

Hoelang is ingevroren pizza houdbaar?

Een goed ingevroren pizza kun je tot ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren. Langer bewaren is technisch gezien mogelijk, maar de smaak en textuur kunnen na drie maanden minder worden. Zorg ervoor dat je de ingevroren pizza binnen deze periode opeet voor het beste resultaat.

Vijf variaties en aanpassingen

Gebruik een voorgebakken bodem

Als je tijd wilt besparen, kun je voorgebakken pizzabodems gebruiken. Deze kun je kant-en-klaar kopen in de winkel of zelf van tevoren bakken.

Maak mini-pizza’s

In plaats van één grote pizza, kun je ook kleine, individuele pizza’s maken. Deze zijn handig om apart in te vriezen en later per stuk op te warmen.

Kies voor een glutenvrije bodem

Heb je een glutenintolerantie? Gebruik glutenvrij meel voor het deeg. De rest van het proces blijft hetzelfde.

Voeg toppings pas later toe

Voor sommige toppings, zoals verse basilicum of rucola, is het beter om ze pas na het afbakken toe te voegen. Dit voorkomt dat ze slap of verkleurd worden tijdens het invriezen en opwarmen.

Experimenteer met sauzen

Varieer in plaats van tomatensaus met een witte saus op basis van crème fraîche of een pestobasis voor een unieke smaakbeleving.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de juiste manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept